Wiebes schaft kortingsregeling af

  • 0

Wiebes schaft kortingsregeling af

Category : Financieel

Zwartsparen wordt niet langer beloond

Belasting ontduiken. Het werd tot voor kort een soort van getolereerd. Had iemand op zwarte wijze geld gespaard? Wanneer dit binnen twee jaar na het plegen van de fraude gemeld werd bij de Belastingdienst, werd er geen straf voor uitgedeeld. Staatssecretaris Eric Wiebes is het hier niet mee eens. Hij wil deze coulanceregeling afschaffen. Geen kortingsregeling meer voor zwartspaarders. Wiebes stelt dat zwartspaarders niet ‘beloond’ moeten worden voor een vrijwillige inkeer. En zijn voldoende andere mogelijkheden om fraude op te biechten, aldus Wiebes. Dat is maar goed ook, want de wereld wordt transparanter. De kans dat deze zwartspaarders tegen de lamp lopen is daar stukken groter. Wees deze problematiek voor. Biecht de fraude vroegtijdig op! Of nog beter: kom niet in de verleiding fraude te plegen. Hoe? Draag jouw administratie over een betrouwbaar administratiekantoor!

Kies een administratiekantoor dat betrouwbaar is

De wensen van Wiebes reiken nog verder. De boetes die adviseurs krijgen bij hulp bij belastingontduiking, moeten volgens hem openbaar worden gemaakt. Deze boetes kunnen een administratiekantoor volledig de das omdoen. En een MKB- of ZZP-bedrijf dat belasting probeerde te ontduiken, zal ook niet meer zo goed te boek staan! Staatssecretaris Wiebes wenst dus vooral openheid. Transparantie, zodat frauduleuze praktijken vroegtijdig ontdekt worden. Zo vindt hij ook dat administratiekantoren (en advocaten en notarissen) hun administratie moeten tonen als de Belastingdienst daarom vraagt. Heb jij behoefte aan wat ondersteuning op dit gebied? Kies dan voor een administratiekantoor dat geen problemen heeft met deze ontwikkelingen. Je weet dan immers zeker dat je te maken hebt met een betrouwbaar en bewezen kantoor. Geen frauduleuze praktijken, geen risico op problemen, geen gedoe.

Waar herken je een betrouwbaar administratiekantoor aan?

Een beetje administratiekantoor is betrouwbaar, bewezen en betaalbaar. Daarnaast moet het jou precies op die manier kunnen helpen als jij wenst. Zo is het prettig als het de volgende ondersteuning biedt:

  • Opereert door heel Nederland
  • Geeft cursussen in administratie
  • Richt alles precies naar jouw wensen in
  • Biedt vrijblijvende en heldere offertes aan
  • Gebruikt programma’s als Excel en Access

Schakel een professioneel kantoor in voor je administratie!

Je begrijpt, als je kiest voor het uitbesteden van je administratie aan een professioneel administratiekantoor, dan weet je zeker dat je geen risicogeval bent op het gebied van de belasting. Je komt niet in verleiding fraude te plegen en jouw administratie wordt netjes, op tijd en zorgvuldig verzorgd!