Bedrijfspand laten ontruimen

  • 0

Bedrijfspand laten ontruimen

Wanneer gaat u over tot ontruiming van een bedrijfspand?

Het is en blijft een lastige situatie: u krijgt te horen dat de huur van het bedrijfspand waarin uw bedrijf, winkel of magazijn zich bevindt wordt stopgezet. Misschien bent u er al op voorbereid, misschien niet: het is toch even slikken. U moet ervoor zorgen dat al uw spullen van uw kantoor of magazijn – de inboedel – verwijderd moeten worden uit het pand. En dat kan veel tijd en moeite kosten. Om op deze twee factoren te besparen zijn er bedrijven in het leven geroepen die u ondersteunen bij een ontruiming. Zij dragen zorg voor het leeghalen van het pand. Want – hoe naargeestig ook – dat zal toch moeten gebeuren.

Wat doet een ontruimingsbedrijf nog meer dan alleen ontruimen?

Natuurlijk specialiseert een ontruimingsbedrijf zich in het leeghalen van ruimtes. Hierbij moet u denken aan meubilair, persoonlijke spullen, elektrische apparatuur en servies. Maar ook artikelen die u waarschijnlijk bijna niet meer opmerkt vallen hieronder: vloerkleden, vloerbedekking(en), behang, (ingebouwde) verlichting, en raamdecoratie. Onder het laatste worden bijvoorbeeld raamstickers, plakplastic en eventueel aangebracht zonwering(en) verstaan. De kamer wordt feitelijk helemaal gestript en uiteindelijk opgeleverd zoals de oorspronkelijke staat waarin deze zich voorheen bevond. Vaak is dit helemaal leeg. Dit kan er zelfs voor zorgen dat er eventuele (tussen)muren, wanden en keukenblokken verwijderd moeten worden omdat u deze zelf heeft aangebracht. Vaak kan een ontruimingsbedrijf hier ook voor zorgen. Maar ook daar houdt de service van een ontruimingsbedrijf niet op.

Wat een grote schoonmaak kan doen

Niet iedereen heeft altijd door hoeveel invloed het dagelijks gebruik van een kantoorruimte heeft op de hygiëne van het pand. Voornamelijk wanneer er door meerdere mensen gebruik wordt gemaakt van de ruimte kan dit leiden tot vieze muren, ingetrapte kruimels in de vloerbedekking of andere vunzige omstandigheden. Een grote schoonmaak helpt hier enorm bij. U hoeft dit vaak niet zelf te doen. Het ontruimingsbedrijf zal er voor zorgen dat de gehele ruimte aan het eind weer proper wordt opgeleverd.

Hoe zit het met de tuin?

Wellicht vraagt u zich af of de regel van ‘alles terugbrengen naar de oorspronkelijke staat’ ook geldt voor de tuin. Het antwoord is simpel: ja. Zo moet u bijvoorbeeld aangelegde tegels of geplante struiken weer verwijderen. Ook de door u opgebouwde schuurtjes, tuinhuisjes of hekken zullen verwijderd moeten worden. Ook bij deze zaken zal een ontruimingsbedrijf u vaak helpen. Weet u dat niet helemaal zeker, doe dan altijd een extra navraag hiervoor.

Neem contact op met een ontruimingsbedrijf bij u in de buurt

Het blijft altijd lastig om te horen dat u uw bedrijfspand zal moeten verlaten. Het kan daarom steun bieden om te weten dat er ontruimingsbedrijven zijn die deze zorgen helemaal op zich nemen om u zo veel mogelijk te ontlasten. Mocht u het niet zien zitten om zelf aan de ontruiming te beginnen en hulp willen inschakelen dan kunt u altijd contact opnemen met een ontruimingsbedrijf bij u in de buurt. Vraag voor de zekerheid altijd naar de mogelijke diensten die het bedrijf biedt. Zo weet u zeker dat u niet voor verrassingen komt te staan in deze lastige periode.