Zo beveilig je effectief een winkelstraat

  • -
verzinkbare rampalen

Zo beveilig je effectief een winkelstraat

Category : Zakelijk

3 opties om voertuigen te weren

Wilt u als winkeliersvereniging de veiligheid in uw gebied opschroeven? Dan is het sluiten van de straat voor verkeer een goede optie om de veiligheid van het winkelend publiek te vergroten. Maar het is ook een effectief middel voor het voorkomen van ramkraken. In dit blog bespreken we 3 opties die uitkomst kunnen bieden.

1. Betonnen paaltjes

Betonnen paaltjes zijn eenvoudig te plaatsen en maken goedwillende bestuurders van voertuigen opmerkzaam dat dit gebied niet voor auto’s toegankelijk is. Door deze paaltjes strategisch te plaatsen kan zo een autovrije zone worden gecreëerd waardoor publiek veilig kan winkelen. Een nadeel is dat het terrein niet toegankelijk is voor hulpdiensten en bevoorrading. Ook is het niet heel moeilijk om de paaltjes omver te rijden wanneer iemand kwaad in de zin heeft.

2. Betonnen bloembakken

Betonnen bloembakken vervullen dezelfde functie als betonnen paaltjes, maar zijn wel bestand tegen botsingen met auto’s. Een extra voordeel is dat ze gezellig kunnen worden aangekleed met bloemen wat de winkelzone een gezellige uitstraling geeft. Wel hebben ze hetzelfde nadeel in het geval van bevoorrading en bereikbaarheid voor de hulpdiensten. Ook kan het loopverkeer gestremd worden door de forse afmetingen.

3. Verzinkbare rampalen

Een derde optie zijn verzinkbare rampalen. Deze voldoen aan alle veiligheidseisen om voertuigen te weren en zijn bestand tegen aanrijdingen met auto’s. Bovendien nemen ze weinig ruimte in waardoor voetgangers er geen last van hebben. Verzinkbare rampalen hebben daarnaast als voordeel dat u ze handmatig in de grond kunt laten zakken. Zo heeft u de beveiliging goed voor elkaar, maar hebben hulpdiensten en winkelbevoorrading altijd toegang tot het gebied. Ze zijn makkelijk in gebruik en kunnen daarnaast ook strategisch worden ingezet door bijvoorbeeld alleen na sluitingstijd de rampalen op te stellen.

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op zakelijk gebied? Kom hier dan regelmatig terug voor het lezen van onze nieuwste blogs.