Ontslag: een nare ervaring

  • 0

Ontslag: een nare ervaring

Category : Zuid Nederland

Het verliezen van een baan kan een vervelende en zelfs verdrietige ervaring zijn. Door verschillende omstandigheden kan het zijn dat u afscheid moet nemen van uw huidige werk. Vaak komt men dan in aanmerking voor outplacement. Met outplacement krijgen mensen de begeleiding die nodig is bij het zoeken van een nieuwe baan.

De zoektocht naar een nieuwe baan

Bij outplacement krijgen mensen bij bijvoorbeeld een reorganisatie van het bedrijf de ondersteuning bij de zoektocht naar een nieuwe baan. Het outplacementtraject is vaak een deel van het sociaal plan bij een reorganisatie. Vaak is dit in overeenstemming met de werkgever, die het traject aanbiedt. U wordt dan geacht binnen een bepaalde termijn een nieuwe baan gevonden te hebben. Wanneer dit niet gebeurd volgt alsnog een ontslag.

Persoonsgericht en arbeidsgericht

Outplacement bestaat uit een aantal fasen die doorlopen moeten worden. Grofweg bestaan deze fasen uit een persoonsgerichte en arbeidsgerichte aanpak. Verwerking en zelfonderzoek gecombineerd met sollicitatietraining en profileren zorgen ervoor dat mensen zich oriënteren op de arbeidsmarkt en sneller een nieuwe baan vinden.

Outplacement: persoonsgericht

Of het nu vanwege een conflict, reorganisatie of slecht functioneren is: een dreigend ontslag is nooit leuk. Het brengt emoties met zich mee: woede, verdriet, twijfel en angst voor de toekomst. Belangrijk bij de zoektocht naar een nieuwe baan is dat u zich over deze gevoelens heen kunt zetten en positief naar de toekomst kunt kijken. Dit is een stukje persoonlijke verwerking die met outplacement wordt aangeboden. Door middel van zelfonderzoek en het in kaart brengen van uw persoonlijke kwaliteiten wordt u op weg geholpen. Wie ben ik? Waar ben ik goed in? En waar wil ik staan? Allemaal vragen die met een outplacement onderzocht worden. Op deze manier kunt het verlies van uw oude baan loslaten.

Arbeidsgericht

De arbeidsgerichte kant van outplacement richt zich meer op de praktische zaken van het vinden van een nieuwe baan. Veel mensen die in aanmerking komen voor outplacement hebben al jaren geen sollicitatiebrieven meer geschreven. In samenwerking met een coach wordt uw cv bekeken en gekeken naar manieren om uw sollicitatiebrieven eventueel te verbeteren. Ook het inschrijven bij uitzendbureaus, voorbereiding op gesprekken en het profileren op de arbeidsmarkt zijn zaken die in deze fase besproken worden. Het is nu tijd om voor je eigen marketing te zorgen. Hoe zorg ik ervoor dat ik aantrekkelijk ben voor potentiële werkgevers?

Contact?

Wilt u weten wat Outplacementbureau Houthoff op het gebied van outplacement voor u kan betekenen? Neem dan eens contact met ons op. Bel naar 070-3623617 voor meer informatie over outplacement.


Leave a Reply