• 0

Category : Algemeen

Gesjoemel met vestigingsadressen

Een schimmige bedrijfsvoering

Een bedrijf uit China is onlangs in opspraak gekomen. Het bedrijf had plotseling 39 aandeelhouders in plaats van de eerdere 7. Er werd grondig onderzocht wat er precies gebeurd was. Tussen de 32 extra aandeelhouders zouden veel ‘obscure bedrijfjes’ zitten. Daarnaast bleken er 9 op dezelfde dag en in dezelfde plaats opgericht. Veel andere betrokken bedrijven bleken hetzelfde vestigingsadres te hebben en investeringen te doen in elkaar. Waarom werd dit nu pas ontdekt? Waarom was deze fraude zo eenvoudig te realiseren? Vráágt de verplichting naar een vestigingsadres op deze wijze naar een ‘creatieve bedrijfsvoering’?

Hoe een vestigingsadres kan leiden tot financieel voordeel

Het is niet zo vreemd dat er vraagtekens werden gezet bij het bedrijf uit China. Ten eerste was de groei in aandeelhouders ongebruikelijk groot. Daarnaast investeerde het bedrijf tussen oktober 2014 en maart 2016 zo’n 16 miljard dollar in internationale overnames. Er moest een manier zijn dit te kunnen financieren! Al snel werd gesteld dat achter deze kapitaalgroei een duister netwerk van ingewikkelde transacties zat. Na onderzoek bleek dat er meer dan 100 bedrijven betrokken waren bij de tersluikse transacties. Al deze bedrijven bleken eigendom te zijn of banden te hebben met de CEO van het Chinese bedrijf. Vanwege de banden, connecties en gedeelde vestigingsadressen, was het kinderlijk eenvoudig te investeren in elkaar. Maar als nergens in de boekhouding precies verklaard kan worden waar de geldstromen vandaan komen of naartoe gaan, begint het toch wel verdacht veel op fraude te lijken!

De waarheid achter een vestigingsadres

Wij leggen u graag meer uit over het vestigingsadres. Want het is volgens ons helemaal geen logische aanleiding tot fraude, maar juist een ideale manier om een bedrijfsvoering te realiseren die bij uw werkzaamheden past. Elke onderneming die geregistreert wordt in het handelsregister van de Kamer van Koophandel behoeft een zakelijk vestigingsadres. Op deze locatie moeten daadwerkelijk bedrijfsactiviteiten plaatsvinden, maar u hoeft hier niet permanent aanwezig te zijn. Er zijn bedrijven in Nederland die een vestigingsadres aanbieden, waar u precies kunt werken hoe, waar en wanneer u wilt. Zo kunt u kiezen voor een vestigingsadres met:

  • Telefoonsystemen en postverwerking
  • Vergader- en presentatieruimtes
  • Kantoorruimtes en flexplekken
  • Beamers en whiteboards
  • Catering

Kies ook voor een vestigingsadres

U begrijpt, een vestigingsadres hoeft echt niet automatisch te leiden tot fraude, gesjoemel en schimmige zaken. Schrijf uw onderneming in onder een kloppend vestigingsadres. En kies dan voor zo’n representatief pand waar u precies die bedrijfsvoering kunt voeren die u wenst. U bepaalt zelf volledig hoe, waar en wanneer. Veel succes met uw zoektocht naar uw ideale vestigingsadres!