Wat is employer branding en wat kunt u ermee?

  • 0
VCA Basis

Wat is employer branding en wat kunt u ermee?

Category : Arbeidsmarkt , Ondernemen

De meest gewilde werkplek

Iedereen wil natuurlijk werken bij een bedrijf dat een prettige werkomgeving biedt voor het personeel. Dit is dan ook een punt waar werkzoekenden veel aandacht aan besteden. Wanneer u nieuwe werknemers aan wilt nemen, moet u er daarom voor zorgen dat uw bedrijf wordt gezien als een meer aantrekkelijke werkplek dan een concurrerend bedrijf. Dat noemen we ook wel employer branding. Wat employer branding precies inhoudt, hoe u kunt zorgen voor een werkplek waar uw personeel zich op hun plek voelt en hoe u dit aan potentiële nieuwe werknemers over kunt brengen, leest u in dit blog.

Wat is employer branding?

Employer branding is de term die gebruikt wordt om de voorkeurspositie van uw bedrijf als werkplek aan te duiden. Of te wel, hoe prettig uw huidige personeel het vindt om voor u te werken, en hoe potentiële werknemers u zien als werkgever in vergelijking met andere bedrijven. Employer branding is meer dan alleen de hoogte van het salaris of een leuke kantoorinrichting. U kunt het zelf ook beïnvloeden door bijvoorbeeld uw aanwezigheid op social media of door een mooie site te hebben. Er zijn dus verschillende manieren om te zorgen voor positieve employer branding.

Zo zorgt u voor een goede employer brand

Employer branding is een ruim begrip, dus we kunnen het goed voorstellen dat u niet precies weet waar u moet beginnen. Daarom de volgende tips:

  • Begin bij de kern van uw bedrijf, uw bedrijfsverhaal, waar u voor staat en wat u als werkgever bijzonder maakt.
  • Doe onderzoek bij uw medewerkers. Wat vinden zij belangrijk aan hun werkplek? Denk aan zelfstandigheid of teamwork, de balans tussen werk en privé en het afwisselen van verschillende werkzaamheden
  • Wat wilt u precies uitstralen aan nieuwe werknemers?
  • Welke manier van communicatie wilt u gebruiken om de boodschap naar huidige en potentiële werknemers over te brengen?
  • Wees niet bang om hulp in te schakelen van een specialist