Ondernemers in de bouw besparen tijd en geld

  • 0

Ondernemers in de bouw besparen tijd en geld

Category : Payroll

Als het aanbod in werk nogal schommelt

Payrolling is voor veel bedrijven in de bouw een ideale oplossing. In de huidige tijd varieert het aanbod in werk voor de meeste bedrijven nogal. De tijd lijkt nog niet helemaal rijp om structureel weer meer personeel aan te nemen. Intussen neemt het aantal klussen per bedrijf toe. Dat vraagt om een variabele inzet van personeel. Door te kiezen voor payrolling wordt de variabele inzet van personeel eenvoudiger gemaakt. Payrolling zorgt er namelijk voor dat u de handen vrij heeft om het werk te doen dat er voor u in de bouw echt toe doet. Voor zover bekend zijn er ook geen ondernemers in de bouw die er plezier aan beleven om met de salarisadministratie bezig te gaan. Dat staat zelfs los van de schommelende arbeidsmarkt. Een bedrijf in payrolling neemt u dit werk dan graag uit handen. Dat vinden zij dan juist weer fijn om mee bezig te zijn. Ieder zijn ding wat dat betreft. Heeft u ook te maken met een schommelend aanbod in werk? Neem dan eens de tijd om u te verdiepen in de mogelijkheden van payrolling. Het scheelt u vast een boel tijd en geld. En waarschijnlijk ook frustratie.

Een praktijkvoorbeeld

Bij een bouwbedrijf in het westen van het land groeide het aantal opdrachten in korte tijd. Het aantal personeelsleden verdubbelde zelfs binnen twee maanden. Waar de aannemer eerst keihard moest knokken voor iedere opdracht, daar liep het nu gesmeerd. Tijdens de recensie was er flink gesneden in het personeelsbestand. De beste mensen kwamen terug in vaste dienst, maar de capaciteit was nog niet voldoende. De kosten van het inschakelen van collega-ondernemers bleken flink hoog te zijn. De wet- en regelgeving over tijdelijk personeel waren voor de ondernemers niet geheel te doorgronden. Eigenlijk was er ook sprake van een stuk desinteresse. Het bouwbedrijf vond uiteindelijk rust en duidelijk in het samenwerking met een payrollbedrijf. Voor de tijdelijke personeelsleden was het voordeel dat de betalingen altijd netjes op tijd en keurig in orde waren.

Waar let u op als u een payrolling bedrijf selecteert?

We geven u graag een aantal tips om ervoor te zorgen dat u bij de selectie van het beste bedrijf in payrolling tot de juiste keuze kunt komen:

  • Vraag uw collega’s om ervaringen met payrolling bedrijven
  • Nodig bedrijven uit om een offerte te maken
  • Let niet alleen op de prijs, maar bekijk het totale aanbod
  • Lees beoordelingen en vraag referenties op
  • Kies voor het bedrijf dat uw vertrouwen waard is

Maak ook de stap naar payrolling

Heeft u de stap nog niet gezet om gebruik te maken van een payrollbedrijf? Dan is het misschien ook voor u de hoogste tijd om uzelf en uw personeel stabiliteit en zekerheid te geven. Voor inspiratie en het maken van een eerste vergelijking is het aan te raden om eens een kijkje te nemen op deze website.