Vergaderen in Nederland dankzij generatie Y

  • 0

Vergaderen in Nederland dankzij generatie Y

Category : Algemeen

Creatiever dan ooit

Met de opkomst van flexwerken en het intreden van generatie Y (geboren tussen 1985-1990) op de arbeidsmarkt is werken er anders uit komen te zien. In de huidige tijd is het steeds populairder om te vergaderen in locaties die speciaal ingericht zijn voor deze functie. In een speciale uitgave van het Financieel Dagblad van 4 februari van dit jaar werd generatie Y eens behoorlijk belicht. Generatie Y studeerde af in de ‘hoogtijdagen’ van de kredietcrisis die in 2008 zijn oorsprong vond. Hierdoor werd een auto van de zaak meer uitzondering dan regel en werd de onbetaalde werkervaringsplek breed omarmd door deze groep jongelingen. Deze jongeren die nu maximaal 35 jaar oud zijn moesten anders gaan kijken naar de markt en hun kansen. Hierdoor moesten de handen uit de mouwen en de lat minder hoog gelegd worden. Er moest met een creatief oog en een out-of-the-box denken omgesprongen worden met de arbeidsmarkt. De deelnemers aan de arbeidsmarkt kunnen tegenwoordig dankbaar gebruik maken van één van de voordelen die deze kijkwijze op heeft geleverd; vergaderlocaties bij hotels door heel Nederland.

Creatief onder druk

Dat creativiteit gestimuleerd wordt als men onder druk wordt gezet blijkt uit de oplossingen die tot nu toe aangedragen zijn door de generatie Y. De leeftijdsgenoten stellen zich flexibel op en gaan anders om met situaties dan de voorgaande generaties. Status zegt niet zoveel meer en de leencultuur werd geboren. Een auto wordt gedeeld met meerdere personen net als allerlei andere handige middelen die je niet standaard thuis hebt liggen. Flexibiliteit blijkt onder meer ook uit het flexibel vergaderen op allerlei plekken in Nederland. Geen vast kantoor meer, maar vergaderen waar het kan.

vergaderlocatiesDe erfenis van generatie Y

Tot nu toe heeft deze generatie de volgende ideeën realiseerbaar gemaakt:

  • Het 3D printplatform
  • De online artikelenkiosk
  • Flexibel vergaderen
  • Autodelen

Voor de gevestigde orde betekent dit dat er anders met hun nieuwe personeel omgegaan moet worden. Deze generatie gaat namelijk ook anders om met hen. Status en autoriteit worden anders gezien in de babyboom generatie (geboren tussen 1940-1955), generatie X (geboren tussen 1955-1970, en de patatgeneratie (geboren tussen 1970-1985). Nu die eerstgenoemde generatie (bijna) pensioengerechtigd is zijn de verschuivingen op de arbeidsmarkt enigszins zichtbaar aan het worden. Een tastbaar voorbeeld is te zien in het aantal vergaderlocaties in Nederland. Hotels, slim als ze zijn, bieden deze vergaderlocaties door het hele land aan.

Flexibiliteit als nieuwe norm

De werkende generaties moeten het met elkaar zien te vinden en de oudere generatie kan zeker haar voordeel doen met de visie van de jongere generaties. Flexibel werken wordt steeds meer de norm. Flexibel vergaderen daar waar het kan wordt daarmee ook steeds gebruikelijker. Diverse partijen springen daar dankbaar op in. Zo zijn er steeds meer hotels die prettige en sfeervolle vergaderlocaties aanbieden die overal in Nederland en internationaal gemakkelijk te bereiken zijn voor alle flexwerkers die even tijdelijk een werkplek moeten gebruiken. Groot en klein, laagdrempelig en high end. Alles is mogelijk in deze vergaderlocaties. Wilt u ook weten waar vergaderlocaties in uw buurt zitten? Kijk dan eens op deze site en wees generatie Y dankbaar voor deze ontwikkeling.