Spotify voor bedrijven, kan dat?

  • 0
spotify voor bedrijven - ondernemen

Spotify voor bedrijven, kan dat?

Category : Ondernemen

Muziek afspelen binnen uw bedrijf

Een achtergrondmuziekje voor de klanten in uw winkel, voor de gasten in uw restaurant of gewoon voor uw collega’s op kantoor. Dat mag natuurlijk niet ontbreken! Maar het is niet toegestaan om in deze ruimtes uw favoriete Spotify afspeellijst aan te zetten. Is het voor bedrijven dan helemaal niet mogelijk om Spotify af te spelen? Het kan wel, maar dan moet u het goed aanpakken. Wij vertellen er in dit blog meer over.

Rechten voor muziek

Wanneer u muziek af wilt spelen op uw bedrijf, moeten de makers van de nummers natuurlijk gecompenseerd worden. Wilt u in een openbare ruimte daarom muziek afspelen, dan moet u aan Buma/Stemra en Sena kosten betalen. Deze partijen zorgen ervoor dat de makers van de muziek betaald krijgen. Verschillende partijen krijgen via de beide instanties betaald. Zo regelt Buma de compensatie voor componisten, tekstschrijvers en muziekuitgeverijen, terwijl Sena de muzikanten en producenten vergoedt. Wilt u muziek afspelen in een openbare ruimte? Dan moet u dus een licentie hebben. Wanneer u die niet heeft, kunt u een zeer hoge boete verwachten wanneer er een controle plaatsvindt. U mag niet zomaar uw Spotify afspeellijst aanzetten.

Spotify voor bedrijven

Betekent dit dan dat Spotify voor bedrijven onmogelijk is? Nee, zeker niet! Wanneer u de licentie heeft voor het afspelen van muziek, kunt u met de juiste muziekcomputer eenvoudig muziek afspelen in uw winkel. Er is zelfs speciale muzieksoftware die Spotify voor bedrijven mogelijk maakt. De software maakt het voor u mogelijk om een Spotify lijst te importeren. Zo kunt u dus op een legale manier gewoon uw favoriete nummers in een publieke ruimte als een winkel, horecagelegenheid of kantoor afspelen.

Wat zijn uw ervaringen met het afspelen van muziek in uw bedrijf? Maakt u gebruik van speciale software? Deel uw ervaringen via het contactformulier.