Een bedrijfspand kopen

  • 0

Een bedrijfspand kopen

Bedrijfspand kopen? Hier moet u op letten

Begint u een nieuwe onderneming of gaat u uitbreiden? Dan moet u op zoek naar een geschikt bedrijfspand. Er komt veel kijken bij het kopen van een bedrijfspand. En het is goed om van tevoren te weten waar u op moet letten. Lees daarom hier wat u moet weten over de financiering van onroerend goed, de bezichtiging van een pand en het uitbrengen van een bod.

De financiering

Voor u op zoek gaat naar een pand, is het verstandig om uw financiële situatie in kaart te brengen. De volgende vragen kunnen helpen:

    • Hoeveel heeft u maximaal te besteden?
    • Kunt u het pand financieren met eigen middelen of niet?
    • Hoeveel kunt u maximaal lenen?

Vergeet bij het bepalen van het budget geen rekening te houden met andere kosten, zoals kosten voor de makelaar, de notaris en overdrachtsbelastingen.

Een nieuw bedrijfspand zoeken

Zodra u weet hoeveel u kunt besteden, kan het daadwerkelijke zoeken beginnen. Start met een brainstorm. Maak een lijst van alle eisen waaraan het pand moet voldoen en noteer ook alle overige wensen. Hierdoor kunt u gericht op zoek gaan naar een nieuw bedrijfspand. Bovendien is zo’n lijst ook handig wanneer u samenwerkt met een makelaar.

De locatie bezichtigen

Heeft u een bedrijfspand gevonden dat misschien geschikt is? Regel dan een bezichtiging. Houd tijdens de bezichtiging het lijstje met eisen bij de hand, zodat u weet waar u op moet letten. Voldoet het pand aan de wensen? Pas dan op dat u niet uit enthousiasme al een toezegging doet. Ook een mondeling overeenkomst is namelijk bindend bij het kopen van een bedrijfspand.

Een bod doen

Weet u zeker dat u een mooie locatie heeft gevonden? Breng dan een bod uit. Denk na over een goed bod, waarbij u niet te veel betaalt, maar wel serieus genomen wordt. Eventueel volgt er nog een onderhandeling. Als de verkoper het bod accepteert, is de koop van het pand officieel gesloten.

Heeft u onlangs een nieuw bedrijfspand gekocht en heeft u nog goede tips? Laat het weten via ons contactformulier.