Waarom steeds meer bouwbedrijven kiezen voor payroll

  • 0

Waarom steeds meer bouwbedrijven kiezen voor payroll

Category : Payroll

Payroll steeds populairder in de bouw

Wij zien dat steeds meer bouwbedrijven kiezen voor payroll. Hierbij neemt een payrollbureau veel administratieve taken over, waaronder de personeels- en salarisadministratie. Waarom is payroll in de bouw zo handig? In dit blog hebben wij de verschillende voordelen van payrolling voor u op een rij gezet.

Flexibiliteit in de bouw

Zeker voor bouwbedrijven is flexibiliteit heel belangrijk. Er zijn regelmatig flexibele werkkrachten in dienst. Dit brengt een hoop administratie met zich mee. In dat geval is payroll een uitkomst. Dan hoeft u zich geen zorgen meer te maken over de personeels- en salarisadministratie, want die neemt het payrollbedrijf over.

Payrolling

Wanneer u als werkgever van een bouwbedrijf kiest voor payroll, draagt u het juridisch werkgeverschap van uw bedrijf over aan het payrollbureau. Het payrollbedrijf is dan op papier verantwoordelijk voor de werknemers. Dit betekent dat zij ook de arbo-, loon- en personeelsadministratie van u overnemen, inclusief de bijbehorende plichten en financiële risico’s. Het payrollbedrijf verzorgt echter niet de selectie en werving van nieuwe werknemers. Als werkgever blijft u de operationeel werkgever. Dat houdt in dat u nog steeds de werknemers aanstuurt, selecteert en aanneemt.

De voordelen van payroll in de bouw

Payroll in de bouw brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo hoeft u zich niet meer bezig te houden met de administratieve rompslomp van flexibele dienstverbanden. Een ander voordeel is dat u met een overstap op payroll vaak flink wat kosten kunt besparen. Het zelf bijhouden van de personeelszaken is namelijk een tijdrovende en dure klus. Het uit handen geven van deze taken kan u dan ook behoorlijk wat geld schelen. Bovendien regelt het payrollbedrijf ook de doorbetaling van werknemers bij ziekte. Het laatste grote voordeel is dat u met payrolling meer tijd krijgt om zich te focussen op het ondernemen.

Neem ook eens een kijkje bij onze andere blogs over payroll in verschillende branches voor meer informatie over payrollbedrijven.