Bedrijf weer succesvol opstarten na de lockdown – 5 tips

  • 0
Denken - niet vergeten bij opstart na lockdown

Bedrijf weer succesvol opstarten na de lockdown – 5 tips

Category : Financieel , Payroll

5 dingen die u zeker niet mag vergeten na de lockdown

Tijdens de lockdown zijn veel bedrijven noodgedwongen gesloten. Veel ondernemers hebben ondanks alles hard gewerkt om het hoofd boven water te houden. Er zijn creatieve initiatieven ontstaan. En er is gewerkt aan manieren om bedrijven ook tijdens de lockdown zo veel mogelijk draaiende te houden. Hoewel dit een leerzame periode was, kunnen we niet wachten tot de lockdown voorbij is en we weer ons werk kunnen doen zoals we dat gewend zijn. Bereid u vast voor op een succesvolle heropening van uw bedrijf met onze tips. Wij bespreken 5 zaken die u na de lockdown zo snel mogelijk moet regelen.

1. Controleer de contracten

Controleer na de lockdown direct welke contracten er nog lopen en wat de status is. Hiermee bedoelen we personeelscontracten, maar ook contracten met bijvoorbeeld leveranciers of afnemers. Evalueer hoe het bedrijf er op dit moment voor staat en hoe de toekomst er naar verwachting uit ziet. Regel op tijd de verlenging of beëindiging van de contracten die bijna aflopen. Zo kunt u op optimale sterkte weer starten na de lockdown en hoeft u dit niet te regelen wanneer het straks weer drukker is.

2. Veranderingen in het minimumloon?

Zorg dat de salarisadministratie zo snel mogelijk op orde is. Het minimumloon kan twee keer per jaar veranderen. Daarnaast verandert het minimumloon wanneer een werknemer jarig is geweest. Controleer wat het huidige minimumloon is en ga na of uw werknemers nog steeds in de juiste schaal zijn ingedeeld.

3. Veranderingen in de cao?

Bent u lid van een werkgeversorganisatie? Of volgt uw onderneming verplicht of vrijwillig een cao? Controleer dan of er in de cao zaken staan die u als werkgever moet regelen. Zoek hierbij ook uit of er in de afgelopen tijd veranderingen in de cao zijn doorgevoerd. Denk hierbij onder andere aan:

  • Salarisverhogingen
  • Eenmalige uitkeringen
  • Secundaire arbeidsvoorwaarden

4. Maak een flexibele personeelsplanning

Verwacht u dat het druk gaat worden in de periode na de lockdown of juist niet? Of weet u het op dit moment nog niet? Maak dan flexibele personeelsplanningen voor verschillende scenario’s, zodat u snel kunt inspringen op de gang van zaken na de herstart. Houd in de planning ook rekening met extra ziekmeldingen of periodes van quarantaine van uw werknemers.

5. Maak bekend dat u weer open gaat

Heeft u alles geregeld voor de herstart na de lockdown? Vergeet dan niet om uw klanten op de hoogte te brengen van de opening. Vermeld het in de nieuwsbrief, via social media en via een flyer.

Wilt u hulp bij het regelen van de personeelsplanning, cao of salarisadministratie? Laat dan een reactie achter via ons contactformulier.