Uw project in goede handen

  • 0

Uw project in goede handen

Category : Midden Nederland

Bij bouwprojecten en renovatieklussen wordt vaak een aannemersbedrijf ingeschakeld. Maar wat doet een aannemersbedrijf nu precies? En waar kunt u zelf op letten bij het uitbesteden van een klus aan een aannemersbedrijf? De Klerk Bouw Zeist geeft u informatie en tips.

Bouw aan de toekomst

De crisis heeft veel aannemersbedrijven parten gespeeld. Vanwege de forse afname van woningaankopen tijdens de crisis is de vraag naar nieuwbouw en renovatie ook sterk afgenomen. Met als gevolg dat er veel faillissementen werden aangevraagd. De tijden van onzekerheid voor het aannemersbedrijf lijken nu echter voorbij. Er worden meer woningen verkocht en ook de nieuwbouw trekt aan. Aan de directietafels wordt niet langer alleen over crisisbeperking vergaderd en men durft voorzichtig weer toekomstplannen te maken. Tevens is er een grotere behoefte aan nieuwbouw- en renovatiecapaciteit die zeker met het groeiend aantal asielzoekers Nederland van een nieuwe woningvoorraad moet voorzien. Daarom lijkt het ons goed om nog eens toe te lichten wat een aannemersbedrijf nu precies doet.

Wat doet een aannemersbedrijf?

Een aannemersbedrijf is de ondernemer die verantwoordelijk is voor het uitvoeren en coördineren van bouwactiviteiten. Het bedrijf neemt het project van een opdracht gever aan, en in een contract wordt een termijn en prijs afgesproken. Dit kunnen projecten voor het bouwen van woningen of kantoorpanden zijn, maar ook in de grond-, weg- en waterbouw kan een aannemersbedrijf worden ingeschakeld. Omdat bij bouwplannen verschillende werkzaamheden (architectuur, installatietechniek etc.) uitgevoerd moeten worden, zijn er vaak ook meerdere onderaannemers betrokken. De coördinatie van het bouwproject gebeurt door de hoofdaannemer.

Kiezen van het juiste aannemersbedrijf

Wanneer u op zoek bent naar een aannemersbedrijf dat uw bouwproject uit handen kan nemen, is het van belang dat u op een aantal zaken let. Hoe vaak komt het wel niet voor dat projecten floppen en mensen met onafgemaakte klussen zitten. U wilt natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan. We hebben daarom voor u een aantal tips op een rijtje gezet waar u op kunt letten bij het kiezen van het juiste aannemersbedrijf:

  • Vergelijk offertes van verschillende bouwbedrijven
  • Maak duidelijke afspraken over termijn en prijzen
  • Leg de afspraken vast in een bouwtekening
  • Zoek op internet naar referenties
  • Vraag in uw omgeving eens naar ervaringen met een aannemersbedrijf

Dus of het nu gaat om de uitbesteding van een nieuwe badkamer of het plaatsen van nieuwe kozijnen in uw nieuwbouwwoning: zorg dat u zich voorbereidt. Hier vindt u meer informatie over De Klerk Bouw.


Leave a Reply