Wat houdt objectbeveiliging precies in?

  • 0

Wat houdt objectbeveiliging precies in?

Category : Geen categorie

Objectbeveiliging door een beveiligingsbedrijf

U wilt u er natuurlijk voor dat de spullen in uw kantoor- of ander bedrijfspand goed beveiligd zijn, ook buiten werktijden. Daarom kunt u objectbeveiliging het beste overlaten aan een beveiligingsbedrijf. Zij zorgen ervoor dat uw bedrijfspand goed beveiligd wordt. Dit doen ze door het uitvoeren van verschillende werkzaamheden. Wat objectbeveiliging precies inhoudt? Daar vertellen we in dit blog meer over.

Wat is objectbeveiliging?

Objectbeveiliging zorgt ervoor dat uw bedrijfspand beveiligd wordt tegen onder

andere diefstal, fraude en vernieling, niet alleen binnen de kantooruren, maar ook daarbuiten. Dit wordt op verschillende manieren gedaan, zoals toegangscontrole, alarmopvolging en surveillance. Naast de beveiliging van kantoorpanden vallen ook het bewaken van industrie- en bedrijventerreinen onder objectbeveiliging.

Surveillance

Werkzaamheden die we onder objectbeveiliging verstaan

Onder objectbeveiliging vallen dus verschillende werkzaamheden. Denk hierbij onder andere aan:

  • Toegangscontrole: bij veel bedrijven komen er continu mensen binnen en buiten. Ongenode gasten wilt u natuurlijk buiten houden. Goede beveiligers zullen een vriendelijk ontvangst combineren met strikt toezicht.
  • Brand- en sluitrondes: wanneer alle medewerkers weg zijn, wordt het pand goed gecontroleerd. Niet alleen op het feit of alles goed afgesloten is, maar (brand)gevaarlijke situaties worden ook goed gecontroleerd en voorkomen, verlichting wordt uitgeschakeld en het alarmsysteem wordt aangezet.
  • Alarmopvolging: over het aanzetten van alarmsystemen gesproken, wanneer het alarm afgaat, valt alarmopvolging ook onder de objectbeveiliging.
  • Controlerondes: De beveiliger loopt controlerondes binnen en/of buiten het pand om gevaarlijke situaties snel vast te stellen.

De service van een beveiligingsbedrijf

U kunt de objectbeveiliging natuurlijk zelf regelen. Maar wij vinden het altijd een beter idee om een goed beveiligingsbedrijf hiervoor in te zetten. Zij weten namelijk precies waar ze op moet letten om gevaarlijke situaties niet alleen te signaleren, maar ook om ze te voorkomen. Doet er zich een gevaarlijke situatie voor, dan weet een professionele beveiliger bovendien precies hoe hij of zij met de situatie om moet gaan.

Heeft u ervaring met objectbeveiliging door een beveiligingsbedrijf? Vul het contactformulier in en deel ze met onze lezers!