Wat is CCTV?

  • 0
Veiligheidscamera's bij CCTV

Wat is CCTV?

Category : Algemeen , Ondernemen

Beveilig uw kantoor met gesloten tv-systeem

Als ondernemer werkt u hard om uzelf in onderhoud te voorzien. En om uw werk zo goed mogelijk te kunnen doen, wilt u uw medewerkers natuurlijk een veilige werkplek bieden. Daarnaast wilt u ook uw bedrijfspand beveiligen tegen mensen die er niets te zoeken hebben. U wilt uw goederen en bedrijfsvoering niet in gevaar laten komen. Steeds meer ondernemers kiezen daarom voor camerabewaking met een CCTV-systeem. Wat is CCTV? Wat doet het? En waar kunt een cctv scherm bestellen? U leest hieronder meer over CCTV.

Voordelen van CCTV

CCTV is de afkorting van het Engelse ‘Closed-Circuit Television’, wat in het Nederlands staat voor ‘gesloten tv-systeem’. Hoe werkt het? Met een camera kunt u opnames maken van een bepaald object of een bepaalde ruimte. Het bijzondere aan CCTV-camera’s is dat ze zich bevinden in een gesloten circuit. Dit betekent dat de opgenomen beelden niet door andere systemen of personen bekeken kunnen worden. Een ander systeem moet op uw CCTV-systeem aangesloten zijn om mee te kunnen kijken. De opgenomen beelden gelden, indien nodig, wel als bewijsmateriaal als u een misdrijf in uw pand kunt aantonen. Het Openbaar Ministerie en de politie kunnen dus belang hebben bij de beelden die zijn opgenomen door deze bewakingscamera’s. Daarom is het belangrijk dat de beelden van de camera’s goed en veilig worden opgeslagen. Welnu dat is dus CCTV!

Voor wie is CCTV aan te bevelen?

Er zijn bedrade CCTV-systemen en er zijn draadloze CCTV-systemen. Met name de draadloze CCTV-systemen worden steeds meer verkocht. De draadloze systemen werken vaak met een app, waarmee u van afstand – via smartphone, tablet of thuiscomputer – kunt meekijken in uw CCTV-systeem. Het zijn overigens niet alleen steeds meer ondernemers die kiezen voor CCTV, ook particulieren schaffen ze steeds meer aan voor het beveiligen van hun bezittingen. En zelfs overheden maken en sinds 2007 gretig gebruik van.

Beelden bekijken op haarscherpe CCTV-schermen

Nu is het een handig en veilig idee om bij calamiteiten via het draadloze systeem mee te kijken op uw CCTV. Maar als er echt iets gebeurt, is het op een mobiel device niet makkelijk om gezichten of voorwerpen te herkennen die – soms terloops – in beeld komen. Zeker voor eventuele bewijsvoering richting politie en/of verzekeraars is het noodzakelijk om letterlijk een scherp beeld te hebben van de ongewenste situatie in uw bedrijfspand. Met de aanschaf van speciale CCTV-schermen doet u een investering die zich gegarandeerd terugverdient. Wilt u meer weten over CCTV-systemen en de ervaringen van collega-ondernemers in het mkb met dit systeem? Stuur een e-mail naar [email protected] en wij laten u kennismaken met ervaringsdeskundigen.