De ideale raamdecoratie voor op kantoor

  • 0

De ideale raamdecoratie voor op kantoor

Category : Kantoorinrichting

Raamdecoratie: meer dan alleen uitstraling

U wilt er natuurlijk voor zorgen dat uw kantoor een nette uitstraling heeft om het werkcomfort te verhogen, en een goede indruk te maken op klanten en andere bezoekers. Maar een raamdecoratie van hoge kwaliteit heeft meer voordelen dan alleen een mooie uitstraling, net als kantoorvloeren, wat we eerder al eens besproken hebben. Daarom vertellen we in dit blog meer over de voordelen van raamdecoratie op kantoor.

Verhoog de concentratie

Op kantoor is het natuurlijk belangrijk dat u zich goed kunt concentreren. Daar zorgen onder andere plissés en duettes voor. Deze kunt u naar boven en naar beneden open maken. Dit betekent dat er genoeg zonlicht naar binnen komt, maar u wordt niet afgeleid door wat er zich buiten afspeelt. Tijdens vergadering zal iedereen zich dan ook goed kunnen concentreren op wat er besproken moet worden.

Geluiddempend en verduisterend

Gordijnen zijn ook een mooie vorm van raamdecoratie. Ze zijn in ontzettend veel kleuren en materialen te verkrijgen, wat betekent dat er altijd wel een gordijn te vinden is dat de identiteit van uw bedrijf uitstraalt. Bovendien werken ze geluiddempend en verbeteren ze de akoestiek in de ruimte. U zult dan geen last meer hebben van een vervelende echo op kantoor. Maakt u gebruik van projectoren of beeldschermen voor het geven van presentaties. Dan is het zeer verstandig om te kiezen voor verduisterende gordijnen.

Zorg voor privacy

Tenslotte zijn er nog veel redenen te bedenken waarom u privacy op kantoor nodig heeft. Bijvoorbeeld wanneer u in gesprek gaat met cliënten als advocaat of psycholoog. Of als u een gesprek heeft met een medewerker van wie bijvoorbeeld het contract beëindigd wordt. Dan kiest u voor jaloezieën. Die kunt u namelijk wel gewoon sluiten waardoor niemand naar binnen kan kijken, maar ze zorgen er wel nog voor dat er genoeg licht binnenkomt.