Op zoek naar een nieuwe medewerker? Stel een ideaalprofiel op!

  • 0

Op zoek naar een nieuwe medewerker? Stel een ideaalprofiel op!

Category : Arbeidsmarkt

3 redenen voor het opstellen van een ideaalprofiel

Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe medewerker voor uw bedrijf, wilt u natuurlijk kiezen voor de kandidaat die perfect past binnen uw organisatie. Maar dat is zeker geen eenvoudige taak. Vooral wanneer u niet helemaal duidelijk weet waar u naar op zoek bent, is het een ware uitdaging. Stel daarom een ideaalprofiel op: de eigenschappen waar de perfecte werknemer aan voldoet. U kunt zo’n profiel zelf maken, maar het is nog effectiever als u dat aan een professional overlaat. Zij maken een Talent Ideaalprofiel op basis van uw best presterende medewerkers. Maar waar heeft u zo’n profiel voor nodig? Wij geven 3 redenen voor het opstellen van een ideaalprofiel.

1. Duidelijkheid waar u naar op zoek bent

Door het opstellen van een ideaalprofiel, weet u precies waar u naar op zoek bent. Zo kunt u richting geven aan uw werving en selectieproces. U gebruikt het profiel als basis voor de vacaturetekst. Wanneer de kandidaten reageren op de vacature, nodigt u de best passende personen uit voor een sollicitatiegesprek. Uw zoektocht heeft dus richting.

2. Beoordeling voor kandidaten

Vervolgens komen de kandidaten langs voor het sollicitatiegesprek. Wanneer u dat gesprek samen met een collega voert, kan het zijn dat u niet op een lijn zit op het gebied van beoordeling. Door middel van het ideaalprofiel, weet u beide precies waar u op moet letten bij de beoordeling van de kandidaat. Iedereen betrokken bij het proces weet waarnaar ze op zoek zijn.

3. Ontwikkelingspunten

De topmedewerkers binnen uw organisatie werken er waarschijnlijk al een behoorlijke periode. In die tijd hebben ze zich ontwikkeld. De kans dat u een kandidaat vindt die helemaal binnen het profiel past, is ongelooflijk klein. Het is niet voor niets een ideaal. Door het profiel op te stellen, weet u echter wel meteen op welke punten de nieuwe medewerker zich nog moet ontwikkelen. Dat is ook ontzettend waardevol! Hier kan deze persoon mee aan de slag gaan, wanneer hij of zij aangenomen wordt.

Genoeg redenen dus om een ideaalprofiel op te stellen voor werving en selectie! Wilt u meer over dit soort tips over de arbeidsmarkt ontvangen? Breng dan regelmatig een bezoek hier op de site, en blijf op de hoogte!