Het belang van de uitstraling van uw nieuw bedrijf

  • 0

Het belang van de uitstraling van uw nieuw bedrijf

Category : Kantoorinrichting

Reflecteer de identiteit van uw bedrijf

Grote bedrijven als Apple en Coca Cola hebben een sterke identiteit. Wanneer mensen te maken krijgen met deze organisaties, hebben ze daar een bepaald ‘gevoel’ bij. Dit is het imago van de organisatie. Deze organisaties hebben dit beeld bij mensen opgewekt in de vele jaren dat ze actief zijn. Als u net begonnen bent met een nieuw bedrijf, hebben mensen nog geen beeld in hun hoofd wanneer ze de naam van uw bedrijf horen. Daar moet u aan werken door in alle communicatie aspecten de identiteit van uw bedrijf te reflecteren: van website tot de inrichting van uw kantoor. Wij vertellen er in dit blog wat meer over.

Communicatie van medewerkers naar klanten

Wanneer uw medewerkers veel contact hebben met uw klanten, is het ontzettend belangrijk dat zij de identiteit van uw bedrijf uitstralen. Daarom dragen medewerkers van supermarkten bijvoorbeeld bedrijfskleding, en worden mails naar klanten afgesloten met een ‘handtekening’ waarin de naam van het bedrijf, de functie van de persoon die de mail stuurt en het logo te vinden zijn. Kortom, voor de herkenbaarheid van het bedrijf is het belangrijk dat uw medewerkers de identiteit van uw organisatie uitstralen.

Het uiterlijk van de site

Tegenwoordig is de website van uw bedrijf vaak de eerste plek waar (potentiële) klanten kennis maken met uw organisatie. Het is dan ook belangrijk om het uiterlijk van uw site de identiteit van het bedrijf te laten reflecteren. Er zit immers een ontzettend groot verschil tussen de website van een advocatenkantoor, en de website van een kledingwinkel. Houdt bij het design van uw website onder andere rekening met de kleuren, afbeeldingen en het lettertype. Plaats ook genoeg ‘call to action’ buttons om uw conversies te verhogen.

Interieur op kantoor

Tenslotte mag ook zeker het interieur van uw kantoor of ander bedrijfspand niet vergeten worden. Vooral wanneer u (regelmatig) klanten over de vloer heeft, is dit ontzettend belangrijk. Uw kantoor is namelijk de fysieke representatie van uw bedrijf. We hebben het eerder al eens gehad over het vinden van de juiste kantoorvloer, maar ook de wandbekleding is ontzettend belangrijk. Kies bijvoorbeeld voor een stijlvolle, moderne en duurzame muurbekleding in de vorm van wall cladding. Hiermee laat u zien dat uw bedrijf modern en ‘down to earth’ is. Wij raden u zeker aan om eens contact op te nemen met een specialist voor de inrichting van uw kantoor.