Voordelen van zonnepanelen op uw boerderij

  • 0
Voordelen van zonnepanelen

Voordelen van zonnepanelen op uw boerderij

Category : Zonnepanelen

Laat zonnepanelen op uw boerderij plaatsen

Denkt u erover om zonnepanelen op uw boerderij te laten plaatsen? Dat is een slimme keuze, want u zult in dat geval profiteren van een flink aantal voordelen. In dit blog vertellen we meer over de voordelen van zonnepanelen voor zakelijk gebruik, en dan met name wanneer u ze plaatst op uw boerderij.

1. Investering die u weer terugverdient

Laten we eerlijk zijn, het plaatsen van zonnepanelen is een flinke investering. Vooral wanneer u een grote boerderij heeft, en die helemaal wilt laten voorzien van zonnepanelen. Maar we hebben goed nieuws voor u! Het plaatsen van zonnepanelen is een investering die zichzelf na een aantal jaren weer terugverdient. Dit is vooral zo voor bedrijven als boerderijen, waar toch heel veel stroom verbruikt wordt. U hoeft voor die stroom niet meer te betalen. En wanneer u meer opwekt dan u verbruikt, kunt u zelfs terugleveren. Maar hierover later meer.

2. Profiteer van belastingvoordeel

De overheid doet er alles aan om duurzaam ondernemen te stimuleren. Aangezien het plaatsen van zonnepanelen een investering is die goed is voor het milieu, kunt u daarom rekenen op subsidies en belastingvoordeel. Bij het plaatsen van zonnepanelen kan de KIA en EIA als aftrek gebruikt worden. Of er nog andere subsidies mogelijk zijn, is afhankelijk van uw situatie. Neem hiervoor contact op met een specialist. Door de subsidies is het een stuk aantrekkelijk om de investering van zonnepanelen voor uw boerderij te maken.

3. Geen verstoring van de productie

Melkinstallaties, voerinstallaties, frequentiegestuurde ventilatoren, luchtwassers, koelsystemen en veel andere apparatuur in uw boerderij is zeer precies afgesteld. Die mogen niet zomaar verstoord worden. Gelukkig kunnen zonnepanelen zo op de boerderij aangelegd worden dat het de routine binnen uw bedrijf niet verstoord. Dit is wel een reden dat we u aanraden om te kiezen voor een leverancier en monteur die ervaring heeft met het plaatsen van zonnepanelen bij boerderijen.

4. Het opslaan van zonne-energie

Op een zonnige dag zult u met zonnepanelen op uw boerderij flink wat energie opwekken. Wellicht meer dan u zelf gebruikt. Wist u dat die gewoon opgeslagen kan worden? De stroom die u op een zonnige dag opwekt kunt u dan wanneer het bewolkt is of ‘s nachts gebruiken. Wekt u heel veel meer op dan u verbruikt, dan kunt u het zelfs terugleveren aan een energiemaatschappij. Hiervoor ontvangt u een vergoeding.

Wilt u meer weten over het plaatsen van zonnepanelen op uw boerderij? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag verder.